reiger symbool van hoop en vertrouwen

De laatste dagen betrap ik mezelf er op dat ik wel heel erg graag een reiger voorbij wil zien vliegen. De kans dat er één in mijn achtertuin belandt om een lekkere salamander uit te vijver te pikken is klein. Dus spring ik, beduusd van alle berichten, voor een frisse neus op de fiets en stiekem ook om er naar één op zoek te gaan. Een reiger? Dat is wel het laatste waar ik me druk om zou moeten maken gezien de onwerkelijke tijd waarin we met z’n allen zijn beland. En toch heeft het hier juist alles mee te maken. Hoe dan?

Symbool van hoop, troost en vertrouwen

De angst en onrust die me nu af en toe overvalt  brengt me op de één of andere manier terug naar de tijd waarin Ronald ziek was. Waar goede en slechte berichten elkaar in een rap tempo opvolgden en er een dreigend gevaar op de loer lag. Elke reiger die we zagen gaf ons rust en het gevoel dat het allemaal uiteindelijk wel goed zou komen. En gelukkig vloog er altijd wel eentje over wanneer we mijmerend over de Nederlandse wegen reden of met de boot over de wateren voeren. Zo werd deze vogel voor ons een symbool van hoop, troost en vertrouwen. Een stille reminder en een geruststellende gedachte dat wat er ook in je leven mag gebeuren, hoe de regen of wind ook zal proberen je onderuit te halen, het zal niet lukken. Je blijft staan, op 1 poot desnoods, in een gerafeld verenpak.

De storm doorstaan

Leven in een bubbel, in een wereld die van de één op de andere dag stil staat en anders is. Het voelt voor mij nu dan ook op een bepaalde manier als een vreemd soort van vertrouwd en bekend. Met z’n allen hopen we dat we de storm die nu over de wereld raast, goed doorstaan. De boodschap van de reiger zie ik overal om me heen in alle prachtige initiatieven die ontstaan. Iemand met een bord met daarop “het komt goed” loopt door de straat. Serenades bij de ingang van een verzorgingstehuis. Hartverwarmende teksten die met krijt op straat worden getekend om hen die het zwaar hebben te ondersteunen of bedanken. Ik zie het ook wanneer ik vanuit mijn raam naar buiten kijk. Waar aan de overkant de magnolia geen weet heeft van alles wat zich nu in onze levens afspeelt. Zoals ieder jaar rond deze tijd staat ze weer prachtig in bloei met een strak blauwe lucht als achtergrond.

Blijven kijken naar de mooie, positieve dingen in het leven

Er wordt nu veel van onze moed en mentale weerbaarheid gevraagd. Hoop drijft ons in de armen van anderen. Met elkaar de storm trotseren in de wetenschap dat die weer voorbijgaat. En vooral óók kijken naar de mooie, goede, positieve dingen in het leven. Want die zijn er, altijd! Blijf ze zien ook al moet je er soms je best voor doen.
Ik hoop van harte dat we allemaal in een goede gezondheid blijven en wens iedereen die druk bezig is dit virus is te bestrijden veel kracht en moed toe.

Zorg goed voor jezelf en voor elkaar !

Lieve groet,
Carry

 

6 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *