Dearly is een mobiele app die ondersteuning biedt bij jouw rouwproces. De app is sinds 21 december 2021  te downloaden in de app stores. Pieter van der Oest en Quirine Wissink, oprichters van Dearly, zijn allebei op relatief jonge leeftijd een ouder verloren. Graag stellen zij zich voor:

Quirine Wissink, 27 jaar, Nijmegen

Twee dagen voor mijn vader overleed vroeg hij mij een loterij ticket te kopen. ‘’Het zou toch mooi zijn als je zo vlak voor mijn overlijden nog wat zou winnen”, zei hij. Die dag heb ik meteen een lot gekocht. De trekking was over 2 dagen op 10 juni.

Zaterdag 10 juni 2017. Een dag die ik nooit zal vergeten. En niet omdat ik de loterij won, maar omdat het de dag was dat mijn vader, Marcel Franciscus Schipperheijn, op 59-jarige leeftijd overleed aan darmkanker.

Stel je voor. Je hebt net te horen gekregen dat een dierbare is overleden. Hierdoor beland je in een rouwproces. Er komt van alles op je af en vanuit je omgeving kan onbegrip heersen. Door verhalen van anderen te horen en deze naast mijn ervaringen te leggen, kwam ik op het idee hier iets mee te gaan doen. Toen bedacht ik me: dít is het loterij ticket dat mijn vader bedoelde. Niet een geldprijs, maar de mogelijkheid om anderen te ondersteunen, te inspireren en te begeleiden. En dat is een veel mooiere prijs dan een geldprijs, toch?

Pieter van der Oest, 29 jaar, Amsterdam

Op mijn 18e verloor ik plots mijn vader, Jean-Pierre van der Oest, hij had besloten om uit het leven te stappen. De periode hierna was een absolute rollercoaster. Ik wist mij geen houding aan te nemen en liep constant met vragen rond. Mensen vonden het moeilijk om mij hierover te benaderen. In deze periode ben ik op zoek gegaan naar mensen met een soortgelijke ervaring. Om er over te kunnen praten en om herkenning bij elkaar te vinden. Door de jaren heen is het voor mij erg duidelijk geworden dat praten over verlies erg belangrijk is en een belangrijke stap is in het rouwproces.

Uit deze donkere periode heb ik mijn kracht kunnen halen om andere mensen te ondersteunen in deze moeilijke periode.

Met deze drijfveer zijn wij bij Dearly elke dag bezig om een product neer te zetten dat jou als gebruiker ondersteuning biedt, in de vorm die het beste bij jou past.

We zijn toegewijd bezig om een app te ontwikkelen voor mensen die ook een dierbare zijn verloren. En hopen hiermee het taboe dat heerst omtrent het praten over het verlies van een dierbare te doorbreken. Door een wereld te creëren waarin rouw en verlies een erkende plek krijgen. Informatie en begrip in plaats van afstand en onbegrip.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Pieter en Quirine via hello@getdearly.com. Meer informatie is te vinden op www.getdearly.com. Tevens kunt u lid worden van onze Facebook community via: https://www.facebook.com/groups/433317227328150.