Carry van Lexmond we Carry on hartverwarmende vakanties

Over mij

Toen ik als klein meisje vrolijk en onbezorgd op mijn kamer aan het spelen was en mijn moeder binnen kwam, zag ik meteen dat er iets ergs aan de hand was. Mijn oom, 30 jaar oud, vrouw en 2 jonge kinderen, was overleden. Jong als ik was had ik er nooit eerder bij stil gestaan dat dit soort dingen kunnen gebeuren. Hoe onvoorstelbaar en onbegrijpelijk  was dat? En hoe moest het ooit nog goed komen met mijn tante en haar 2 kinderen? Het maakte een onuitwisbare, diepe indruk op mij en ik hoopte dat niemand ooit zoiets zou hoeven meemaken.
Sneller dan me lief was leerde ook ik dat geluk, verdriet, verlies en afscheid nemen bij het leven hoort.

In juni 1996 werd ik voor de eerste keer weduwe, in 2017 voor de 2e keer.
Ik ben Carry van Lexmond (1965), oprichtster- eigenaresse van de reisorganisatie “we Carry on”.

You may not control all the events that happen to you, but you can decide not to be reduced by them.

– Maya Angelou

we Carry on

Tegenslagen, moeilijke momenten, angsten, twijfels, frustratie, onzekerheden. We hebben er allemaal mee te maken. Of het nou gaat om het verlies van je partner, kind, een baan of van je gezondheid;  je verandert er voorgoed door, het is een onderdeel geworden van jou en van je leven.

Hoe kan je dit verwerken? Het is een vraag die mij vaak gesteld wordt. Ik heb ervaren dat daar geen handleiding voor is en ook geen  kaart waarop je een bepaalde weg uitstippelt. Er is ook geen klok die de tijd aangeeft en je zegt dat het nou maar eens klaar moet zijn. Een ingrijpend verlies verwerk je niet, je leert er mee te (over) leven!

Iedereen doet dat op zijn of haar eigen manier. Ik  ging allemaal leuke dingen doen en wilde zoveel mogelijk genieten, het kon immers allemaal zo ineens over zijn. Ook richtte ik mij volledig op mijn werk als leerkracht in het Speciaal Basisonderwijs. Hoe groter de uitdaging des te blijer ik er van werd.  Daarnaast ging ik veel op reis. Dat was niet altijd gemakkelijk. In het begin veilig en vertrouwd met vrienden. Tijdens groepsreizen tussen honeymooners, de gezinnen en singles voelde ik me met mijn verhaal vaak ongemakkelijk en ongelukkig. Inmiddels zwerf ik in mijn eentje de hele wereld over.

“Haren kammen en lippenstift  op”. Anders gezegd; “Niet zeuren, schouders eronder en doorgaan”, “carry on”. Die strategie bleek lang mijn redding totdat het zich tegen me ging keren. Er was een andere aanpak nodig. Inmiddels lukt het mij beter om niet meer voor mezelf, mijn verlies en gevoel weg te rennen maar om te accepteren dat het er is, er bij stil te staan en mezelf te omarmen.

Het leven is kort. Ik ben mijn hart gaan volgen en combineer met  “we Carry on” mijn opgedane levenservaring, mijn compassie en mijn passie voor reizen.

Waarom we Carry on?

In een alsmaar doordraaiende wereld is er weinig tijd, begrip en erkenning voor mensen die met verlies te maken krijgen. De meesten van ons hebben onvoldoende geleerd om hier mee om te gaan. Ik wil hier met  “we Carry on” aandacht voor vragen en iedereen die er mee te maken heeft  gekregen of krijgt, een hart onder de riem steken.

Er valt nog genoeg te beleven en ja je kan dit overleven.
Want “we Carry on”, maar dan wél met aandacht voor jouw rouw en met zorg en tijd voor jezelf!

Lekker even weg, herkenning, erkenning, verbondenheid, ontmoeten, omarmen en loslaten, troost, ontspanning, persoonlijke aandacht, plezier hebben, genieten, verwend worden en tot rust komen. Dat heb je zo nu en dan en misschien wel meer dan ooit nodig en dat gun ik jou!

Ik ontmoet je graag  tijdens een van deze hartverwarmende vakanties!