Oostenrijk

Ontspannen en opladen, met aandacht voor jou en je rouw tijdens deze afwisselende vakantie in de schitterende natuur van Oostenrijk.

Data

14 t/m 21 juni

Beschrijving

Het is een mooie lentedag. Om je heen zie je de machtige bergtoppen van het Wettersteingebergte. Het gras van de uitgestrekte alpenwei is groener dan groen. Het ruikt fris en de stilte is prettig. Alles hier straalt rust uit en dat maakt je ontspannen en kalm. Laat je heerlijk onderdompelen in de ongerepte natuur en wonderschone landschappen van dit prachtige en goed bewaarde geheim in Tirol, Oostenrijk.

Leutasch…………een 16 km lang, zonnig en hooggelegen plateau bestaande uit 24 dorpen. Waar de lokale gewoonten en de landelijke cultuur nog steeds behoren tot het dagelijks leven. Met de vele wandel – en fietspaden in alle gradaties, dé ideale plek om op te kunnen laden.
Hier wil je zijn!

Programma

Dag 1

De start van deze heerlijke dagen in Oostenrijk!
Je kan met eigen vervoer komen, met de trein of met het vliegtuig. Je wordt dan opgehaald in Innsbruck. De aankomst kan dus gedurende de dag en divers zijn. Tijdens het avondeten zijn we in ieder geval compleet. Dan kunnen we met elkaar kennismaken en met een plaatselijk gebrouwen schnaps proosten op een paar heerlijke dagen hier in Oostenrijk.

Dag 2

Er was eens…………..
Sinds eeuwen vertellen de Oostenrijkers de legende van het spook dat hier van de bergen naar beneden kwam en zich sindsdien in de Leutascher kloof verstopt. Zet je schrap want vandaag gaan we de Geisterklamm bezoeken. En dat is prettig spannend. Niet zozeer vanwege het ‘spook’ dat er rondwaart maar vooral vanwege het pad dat we gaan bewandelen. Lopend over het ‘daredevil’ footpath wisselen bizarre rotspartijen, watervallen, en adembenemende uitzichten elkaar af. Na weer een volgende bocht verschijnt er een indrukwekkende 80 meter lange brug in beeld. Daar, staand boven het woeste water, waar de gletsjer zijn kracht laat zien, zal je onder de indruk zijn van deze geheel andere wereld van water en steen, vol mythen en legenden.

De avond kan naar eigen inzicht ingevuld worden. Er worden hier diverse suggesties voor gegeven.

Dag 3

Het gaat vandaag een afwisselende dag worden in het kleine stadje Mittenwald. Jawel, we gaan even de nabijgelegen Duitse grens over. Het is alsof je hier door een plaatjesboek loopt met het indrukwekkende Karwendel gebergte op de achtergrond. De gevels van de huizen zijn  beschilderd met Bijbelse thema’s en het alledaagse leven van de bergbewoners. Deze muurschilderingen worden Lüftlmalereien genoemd. Een bezoekje aan de St. Peter en Paul kerk is een aanrader. Vervolgens nemen we de bus om naar de nabijgelegen Lautersee te rijden. Van daaruit wandelen we bergafwaarts terug naar Mittenwald. Maar houd je van een uitdaging en ben je goed getraind dan kan je het het ook andersom doen natuurlijk. Het is hoe dan ook een schitterende wandeling en heerlijk om even te relaxen aan het water of te genieten van een overheerlijke apfelstrudel op het terras.

Dag 4

De Karwendelbaan is een belevenis op zich. In slechts een paar minuten tijd brengt een gondel je naar een indrukwekkende hoogte van 2244 m. Eenmaal boven kan je er een mooie wandeling maken. Maar je kan ook gewoon op een van de vele bankjes langs de paden of op het terras van het restaurant gaan zitten en genieten van de frisse berglucht. Wat je ook doet of waar je ook bent overal zijn er adembenemende uitzichten op bijvoorbeeld de uitlopers van de Alpen, de Zugspitze en het Wettersteingebergte, de vallei van de Isar, Mittenwald en de Lautersee. In de vorm van een grote telescoop die gedeeltelijk boven de afgrond hangt vind je het natuur informatiecentrum dat zeker een bezoekje waard is.

Dag 5

Zet je helm maar op! Want we gaan de omgeving verkennen per fiets. Een elektrische mountainbike wel te verstaan. Eerst even een proefrondje maken om te wennen en je zal merken dat je niet kan wachten om op pad te gaan. Vanuit het Geistal trekken we in een rustig tempo het Wettersteingebergte in richting de Tillfussalm. Dat is een zeer geliefde plek voor natuurliefhebbers want de  hele route ademt natuurschoon en rust. Over een breed pad fiets je door bos, langs beekjes, watervallen, meertjes, alpenweiden. De WOW momenten wisselen elkaar hier in een rap tempo af. Zittend op het terras bij de berghut, Tillfussalm, kan je alles even op je laten inwerken. En als je er dan toch bent laat je vooral verwennen met dé specialiteit van Tirol, Kaiserschmarren. Dat zijn een soort van poffertjes maar dan anders. En neem vooral ook binnen een kijkje. Hoe Oostenrijks wil je het hebben?

Dag 6

Een dag om vrij te besteden. Waar heb je zin in? Wandelen, shoppen, relaxen, zwemmen, fietsen? Ja er is van alles mogelijk. Zo kan je naar het nabijgelegen Seefeld gaan. Dat is een mondaine wintersportplaats met een gezellig en levendig centrum. Van hieruit kan je ook met de trein naar Innsbruck. Die rit alleen is al spectaculair. Of wat denk je van een dagje wellness? Het is goed toeven in het Olympiabad in Seefeld of het Alpenbad in Leutasch. Dit zijn zomaar een paar opties die ook voor je georganiseerd en geregeld kunnen worden.

Dag 7

Een hele mooie wandeltocht is die van Buchen naar de Wildmoosalm. Door de bossen en over goed aangelegde wandelpaden. Op een van de vele bankjes onderweg kan je lekker even uitrusten. Met een beetje geluk komen we wild tegen. Wist je dat dit gebied bekend staat om de jacht? Jaarlijks is er in oktober de Ganghofer Hubertuswoche. Dat is een feestweek ter ere van de schrijver en jager Ludwig Ganghofer, die leefde en werkte in Leutasch.
De wandelroutes zijn er in alle soorten en maten. Voor de gehele week geldt niets moet alles mag. Dus voel je vooral vrij om te kiezen voor een andere route of invulling van het programma mocht je daar behoefte aan hebben.

Dag 8

Vandaag rijden we naar huis ( wanneer je op eigen gelegenheid bent gekomen) of naar het vliegveld in Innsbruck. We nemen afscheid van elkaar en van het gebied waar we ons hart aan hebben verloren………het schilderachtige Leutasch

Prijs

€1395

14 t/m 21 juni

€ 1395

 • Transfer van en naar vliegveld of station.
 • Vervoer ter plekke
 • Persoonlijke reisbegeleiding gedurende de hele vakantie
 • 7 x overnachting 1 persoonskamer in één van de appartementen van Pension Haus Edi
 • 7 x ontbijt
 • 3 x avondmaaltijd
 • Koffie, thee, Fruit, snacks, drankjes
 • Wandeling Geisterklamm
 • bezoek Mittenwald en Wandeling Lautersee
 • Wandeling Buchen – Wildmoosalm
 • Fietstocht Geistal – Tillfussalm inclusief elektrische mountainbike
 • Retour Karwendelbahn
 • Bed – bad en keukenlinnen
 • Toeristenkaart. Deze biedt o.a gratis busvervoer  en toegang tot het Alpenbad
 • Toeristenbelasting
 • Overige maaltijden (4x)
 • Lunch (pakketje kan eventueel mee)
 • STO garant regeling €12 per boeking
 • Reserveringskosten €15
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Elektrische mountainbike € 45 per dag

Aanmelden voor deze reis


  14 t/m 21 juni

  8 dagen

  4-8 deelnemers

  € 1395

  We verblijven deze dagen in Haus Edi in het schitterende Leutasch. Daar hebben we de beschikking over een aantal appartementen en kamers.
  Het is een karakterstiek, eenvoudig, puur Oostenrijks pension. Netjes, rustig, schoon, veel hout, gemoedelijk en van alle gemakken voorzien. In het ene appartement kan je aanschuiven voor een heerlijk ontbijt of maaltijd. In het andere appartement kunnen we heerlijk relaxed bij elkaar zitten voor een spelletje, een goed gesprek, een interessant boek of een hapje en een drankje. We bewegen ons dus een beetje heen en weer door het pension.

  Adres:

  Haus Edi
  Ostbach 14,
  6105 Leutasch
  Oostenrijk

  Haus Edi ligt in Ostbach Leutasch, niet ver van de grens met Beieren (Duitsland). Het is op verschillende manieren goed te bereiken. Het is maar net waar jouw voorkeur naar uit gaat. Geef dit duidelijk aan bij je boeking!

  Met het vliegtuig
  Snel, gemakkelijk en het meest comfortabel. Transavia brengt je met een rechtstreekse vlucht in 1 1/2 uur van Amsterdam naar Innsbruck. Vanaf het moment dat je aankomt op het vliegveld van Innsbruck is al het vervoer door ‘we carry on’ geregeld. De reistijd naar Leutasch is ongeveer 30 minuten.

  Transfer

  Bij ‘we Carry on’ boek je de vlucht en de vakantie apart. Op het moment dat je de reservering maakt voor deze vakantie help/adviseer ik je bij het boeken van je vliegticket.

  Heen:  14 juni, vlucht met Transavia (HV6609) vanuit Amsterdam naar Innsbruck: 12.30 – 14.00
  Terug: 21 juni met Transavia (HV6610)vanuit Innsbruck naar Amsterdam: 14.45 – 16.20

  Indien je deze vluchten boekt, kan je gebruik maken van de transfers.
  De reistijd naar Leutasch is ongeveer 30 minuten.

  Met de trein
  Vervoer met de trein is milieuvriendelijk en mogelijk naar Innsbruck of Seefeld.

  Met de auto
  Er is een goede verbinding en wanneer je vroeg op pad gaat kan je er aan het begin van de avond zijn. Mochten er meer mensen met de auto willen dan kan er wellicht samen gereden worden.

  Bij ‘we Carry on’ boek je de vlucht en de vakantie apart. Op het moment dat je de reservering maakt voor deze vakantie help/adviseer ik je bij het boeken van je vliegticket.

  Transavia brengt je met een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Innsbruck. Vanaf het moment dat je aankomt op het vliegveld van Innsbruck is al het vervoer door ‘we carry on’ geregeld. De reistijd naar Leutasch is ongeveer 30 minuten.

  Heen:  14 juni, vlucht met Transavia (HV6609) vanuit Amsterdam naar Innsbruck: 12.30 – 14.00

  Terug: 21 juni met Transavia (HV6610)vanuit Innsbruck naar Amsterdam: 14.45 – 16.20

  Het programma

  Het programma zoals op de site beschreven staat is optioneel. Het staat je vrij om hiervan af te wijken mocht je bijvoorbeeld zin hebben een dag op de locatie  te blijven of liever even alleen te zijn. Je kan dan je eigen invulling aan de dag geven. Geen enkel probleem, stem het wel even af. Niets moet alles mag.

  Het weer kan ervoor zorgen dat we soms wat moeten wijzigen. We bekijken dan ook per dag of een activiteit door kan gaan of dat deze komt te vervallen dan wel verschoven wordt naar  een andere dag.

  Lautasch is een echt wandel – en fietsparadijs met vele goed onderhouden en bewegwijzerde  paden. Uitdagend of relaxed. Deze vakantie leent zich dan ook uitstekend voor de liefhebber van wandelen en/of fietsen in de ongerepte natuur.

  Deelnemers aan deze vakantie dienen een redelijke basisconditie te hebben en in staat zijn om wandelingen te maken. Goed ter been zijn is dus echt een vereiste voor deze reis!

  STO garant

  Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (sto-garant.nl/downloads)

  Aanmelden voor deze reis


   Carry van Lexmond we Carry on hartverwarmende vakanties

   Heb je nog vragen?

   Je kan me dagelijks tussen 09.00 en 17.00 bereiken op 06-38006834