Twente

Beschrijving

Kom tot rust in het prachtige Twente.  Daar waar je nog kan verdwalen in de bossen.
Stilte, ruimte, genieten en “heanig an!

Twente met haar mooie, glooiende, weidse coulissenlandschap. De ruisende bossen, de sjieke landgoederen, oude watermolens, schilderachtige dorpjes, antieke boerderijen en kabbelende beekjes. Je moet het zelf zien en ervaren!

Midden tussen de weilanden, ligt Reutum. We verblijven er in een schitterend gerestaureerde boerderij. Een ideale uitvalsbasis met alle mooie plekjes binnen handbereik.
In alle rust, wandelend en op de fiets gaan we samen op ontdekkingstocht in dit prachtig stukje Nederland.

Data

28 t/m 30 oktober 2019

Andere data in overleg mogelijk!

Programma

28/10/2019
We ontmoeten elkaar rond 13.30 bij Erve Deperman waar ons een lekkere lunch staat te wachten. Een mooi moment om kennis met elkaar te maken. Nadat  iedereen zich heeft  geïnstalleerd  in één van de prachtige kamers gaan we al wandelend de omgeving verkennen. Eenmaal terug op de locatie is er tijd voor eigen invulling en wordt er ondertussen een lekkere warme maaltijd klaar gemaakt.

29/10
Vandaag gaan we op de fiets van de natuur en de omgeving genieten. Houd er rekening mee dat je iedere vijf minuten stil moet staan om een foto te maken van wéér een schitterend doorkijkje!

In dit stukje van Twente hebben zich veel glaskunstenaars gevestigd. Zo zijn er in o.a Tubbergen en Ootmarsum vele galerieën te vinden waar hun werk tentoongesteld en verkocht wordt. Daar ga je zeker nog wat van zien. Sterker nog, bij de oprit naar erve Deperman vind je hier een voorbeeld van.

Vanavond gaan wij met glas “spelen” tijdens een workshop glaskralen branden. We leren er hoe we stringers trekken. Maken een aantal  ronde basiskralen die we versieren met stringers, stippen en dots . Abacadabra?  Het worden in ieder geval mooie kralen waar vervolgens een sieraad mee gemaakt kan worden. Ben je benieuwd? Kijk dan al vast op de site van perles-art.

30/10
Een dagje Ootmarsum. We kunnen er lopend of op de fiets naar toe. Er is veel te zien en te doen in dit charmante kunst stadje. Diverse musea, waaronder het open luchtmuseum, het schoolmuseum of het museum Ton Schulten. Je kunt hier o.a vele op grote doeken geschilderde kleurrijke landschappen bezichtigen. Slenter door de pittoreske straatjes met haar gezellige cafés en restaurants. Maak een stadswandeling of loop binnen bij de diverse galerieën, exposities en winkels.

’s Middags is er bij Hot Marks glasblazerij een demonstratie glasblazen. Eentje die je niet snel vergeten gaat! Een optreden in het theater zou Mark zeker niet misstaan. Zie, voel en ervaar de passie van en voor glasblazen.
Na afloop nog lekker even gezamenlijk een drankje ter afsluiting. Rond half 5 nemen we vervolgens afscheid van elkaar.

Prijs

vanaf € 380

Data

28 t/m 30 oktober 2019

Andere data in overleg mogelijk!

Wat kost het?

Vanaf €380

Inbegrepen

 • Verblijf in de schitterend gerestaureerde Twentse boerderij  Erve Deperman
 • 2 overnachtingen in een eigen kamer.
 • Lunch bij aankomst
 • ontbijt 2x
 • 2 x avondmaaltijd
 • Reisleiding
 • Workshop glaskralen branden
 • Demonstratie glasblazen
 • Koffie, thee, fruit, snacks op de locatie.
 • Bed-bad en keukenlinnen

Niet inbegrepen

 • Transfer van en naar het station alsmede vervoerskosten ter plekke (wanneer je niet komt met eigen vervoer)
 • Fietsverhuur
 • entree musea
 • Alcoholische dranken
 • STO garantieregeling €12,- per boeking

Bij te boeken

 • Elektrische fiets € 20 per dag.
 • Lichaamsmassage € 38,50  uur/ € 23,50 half uur.
 • Voetreflexmassage € 38,50  uur/ € 23,50 half uur.
  de massages worden op onze locatie verzorgd door Praktijk Mariët

Aanmelden voor deze reis

In geval van nood graag contact opnemen met

Bedankt voor het invullen van het boekingsformulier. Je ontvangt z.s.m. een bevestiging en nadere informatie over de reis. Mochten er nog vragen zijn dan hoor ik het graag.
Op naar een hartverwarmende vakantie!

Met vriendelijke groet,

Carry van Lexmond

Een kopie van je antwoorden wordt gemaild naar het adres dat je het opgegeven.

28 t/m 30 oktober

3 dagen

4-8 deelnemers

Vanaf € 380

Accommodatie

Erve Deperman ligt in Reutum, vlakbij Ootmarsum. Reutum is een zogenaamd ‘flankesdorp’  in het fraaie coulissenlandschap van Twente, met prachtige natuurgebieden als het Springendal, Lutterzand, de Kuiperberg en de talloze essen (onder meer de Reutumer Es en Ageler Es). Erve Deperman  is een prachtig gerestaureerde boerderij en een monumentaal erfgoed. Een sfeervolle, luxe accommodatie. De inrichting is een mix van nostalgie en hedendaags en elke ruimte heeft een eigen kleur en stijl. Je slaapt in comfortabele boxspring bedden (90×210) en elke kamer heeft een zitje, een keukenblok,  tv, waterkoker, een föhn en een ruime douche met toilet Op de sfeervolle deel kunnen we  samen eten aan de familietafel. Een grote zithoek sluit aan op een ruim terras met prachtig uitzicht op het erfbos.

Bereikbaarheid

Adres:

Zoekeweg 18

7667 SJ Reutum

Routebeschrijving

Per auto/parkeren:

Reutum is bereikbaar vanuit het noorden via de N36, vanuit het zuidwesten via de A1/A35 en via de N18 vanuit het zuidoosten.

De auto kan gratis geparkeerd worden bij Erve Deperman.

Openbaar vervoer:
Neem de trein naar Enschede en stap uit bij station Almelo

Transfer van en naar het station is mogelijk. Evenals  het vervoer tijdens  de vakantiedagen.

Hier wordt wel een extra vergoeding voor gerekend.

Wil je hier gebruik van maken dan kan je dit op het inschrijfformulier aangeven.

Bijzonderheden

Overnachting

Erve Deperman beschikt over ruime boerderijkamers.  2 ervan beschikken over een vide waarop ook geslapen kan worden. Ook kan er van 1  kamer(appartement) middels een afscheiding  een nog steeds ruime, extra kamer gecreëerd worden. Dit betekent dan automatisch dat wanneer je op een van deze kamers ligt de badkamer gedeeld moet worden.  Mocht dit echt een bezwaar voor je zijn dan kan je dat aangeven op het inschrijfformulier.

Vervoer

Wanneer er mensen met de trein komen dan is het handig om daar rond dezelfde tijd te arriveren. Dit i.v.m de transfer. Afstemming hierover volgt na de inschrijving.

We kunnen de auto deze dagen eigenlijk gewoon laten staan. We verplaatsen ons te voet en op de fiets.
Mocht je geen fiets meebrengen dan is deze te huren.
Op het boekingsformulier kan je dit aangeven en dan staat er een fiets voor je klaar.

programma

Het reisprogramma is in de meeste gevallen uitstekend uitvoerbaar, maar het weer kan ervoor zorgen dat we het soms moeten wijzigen.  We bekijken dan ook per dag of een activiteit door kan gaan of dat deze komt te vervallen dan wel verschoven wordt naar  een andere dag.

Aanmelden voor deze reis

In geval van nood graag contact opnemen met

Bedankt voor het invullen van het boekingsformulier. Je ontvangt z.s.m. een bevestiging en nadere informatie over de reis. Mochten er nog vragen zijn dan hoor ik het graag.
Op naar een hartverwarmende vakantie!

Met vriendelijke groet,

Carry van Lexmond

Een kopie van je antwoorden wordt gemaild naar het adres dat je het opgegeven.

Heb je nog vragen?

Je kan me dagelijks tussen 09.00 en 17.00 bereiken op 06-38006834