Twente

Beschrijving

Stilte, ruimte, genieten en “heanig an!
Even helemaal niets moeten en je een paar dagen heerlijk laten verwennen. Wie wil dat nou niet? Kom tot rust in het prachtige Twente.  Daar waar je nog kan verdwalen in de bossen.

Twente met haar mooie, glooiende, weidse coulissenlandschap. De ruisende bossen, de sjieke landgoederen, oude watermolens, schilderachtige dorpjes, antieke boerderijen en kabbelende beekjes. Je moet het zelf zien en ervaren!

Midden tussen de weilanden, ligt Reutum. We verblijven er in een luxe, schitterend gerestaureerde boerderij.  Een ideale uitvalsbasis met alle mooie plekjes binnen handbereik.
In alle rust, wandelend maar vooral op de fiets gaan we samen op ontdekkingstocht in dit prachtig stukje Nederland.

Data 2024

 • 5 t/m 8 augustus VOL

Programma

Dag 1
We ontmoeten elkaar rond 13.30 bij Erve Deperman waar ons een lekkere lunch staat te wachten. Een mooi moment om kennis met elkaar te maken. Nadat iedereen zich heeft  geïnstalleerd  in één van de prachtige, comfortabele kamers,  gaan we al wandelend de omgeving verkennen. Eenmaal terug op de locatie is er tijd voor eigen invulling en wordt er ondertussen een lekkere warme maaltijd klaar gemaakt.

Dag 2
Vandaag gaan we op de fiets of wanneer je dat liever doet, al wandelend van de natuur en de omgeving genieten. We hebben de keus uit vele prachtige tochten. Houd er rekening mee dat je iedere vijf minuten stil moet staan om een foto te maken van wéér een schitterend doorkijkje!
In dit stukje van Twente hebben zich veel glaskunstenaars gevestigd. Zo zijn er in o.a Tubbergen en Ootmarsum vele galerieën te vinden waar hun werk tentoongesteld en verkocht wordt. Daar ga je zeker nog wat van zien. Sterker nog, bij de oprit naar erve Deperman vind je hier een voorbeeld van.

Lekker rozig van een dag in de buitenlucht maar stijve spieren van het wandelen of fietsen? Geen nood er staat je een heerlijke massage te wachten. Of je nou kiest voor een voetreflexmassage of een lichaamsmassage. Het wordt hoe dan ook genieten en lekker ontspannen!

Dag 3
Een dagje Ootmarsum.
Er is veel te zien en te doen in dit charmante kunst stadje. Diverse musea, waaronder het open luchtmuseum, het schoolmuseum of het museum Ton Schulten. Je kunt hier o.a vele op grote doeken geschilderde kleurrijke landschappen bezichtigen. Slenter door de pittoreske straatjes met haar gezellige cafés en restaurants. Bezoek een bierbrouwerij of de whiskey stokerij en loop binnen bij de diverse galerieën, exposities en winkels. Waar je ook kijkt, overal zie, voel en ervaar je de passie van en voor glas. Neem vooral een kijkje bij Hot Marks glasblazerij of het atelier van Annemiek Punt. Tijdens een stadswandeling krijgen we meer informatie over de historie, kunst en cultuur van dit “Donders mooie”stadje.

Dag 4

Het is al weer de laatste dag maar één die we ten volle gaan benutten. Nadat de koffers zijn ingepakt, er heerlijk is ontbeten en de kamers leeg zijn pakken we nog één keer de fiets. We maken een mooi rondje langs de Kroezenboom, Havezathe Herinck en ‘t Stift. Dat is een eeuwenoud beschermd dorpsgezicht met als middelpunt een beeldschoon kerkje waarin  regelmatig optredens van musici zijn te beluisteren. De tijd lijkt hier stil  te staan en de hectiek van alledag is ver weg. Na een lunch of een kopje koffie met wat lekkers keren we terug naar Erve Deperman. Waar we rond 14.00 afscheid nemen van elkaar.

Prijs

€670

 • 5 t/m 8 augustus VOL

€ 670

 • Verblijf in de schitterend gerestaureerde Twentse boerderij  Erve Deperman
 • 3 overnachtingen in een zeer stijlvolle, luxe, comfortabele eigen kamer.
 • Lunch bij aankomst
 • 3x ontbijt
 • 2 x avondmaaltijd
 • 24/7 reisleiding
 • 2 fietstochten
 • Bezoek aan ‘t Stift
 • Een lichaamsmassage of een voetmassage. De massages worden op onze locatie verzorgd door Praktijk Mariët
 • Entree museum Ton Schulten
 • Stadswandeling Ootmarsum
 • Koffie, thee, fruit, frisdrank, snacks op de locatie.
 • Bed-bad en keukenlinnen
 • Transfer van en naar het station alsmede vervoerskosten ter plekke (wanneer je niet komt met eigen vervoer)
 • Fietsverhuur
 • 1x uit eten
 • Overig restaurant/terrasbezoek
 • Reserveringskosten €15
 • STO garantieregeling €12,- per boeking
 • Elektrische fiets € 25 per dag.
 • Workshop glaskralen branden verzorgd door Perles art  €50 (bij 4 personen)

Aanmelden voor deze reis

  Bedankt voor het invullen van het boekingsformulier! Een kopie van je antwoorden wordt direct gemaild naar het email adres dat je hebt opgegeven.
  Daarna ontvang je z.s.m. een bevestiging en nadere informatie over de reis.
  Mochten er nog vragen zijn dan hoor ik het graag.

  Op naar een hartverwarmende vakantie!

  Met vriendelijke groet,
  Carry van Lexmond

  € 670

  5 t/m 8 augustus

  4 dagen

  4-8 deelnemers

  Erve Deperman ligt in Reutum, vlakbij Ootmarsum. Reutum is een zogenaamd ‘flankesdorp’  in het fraaie coulissenlandschap van Twente, met prachtige natuurgebieden als het Springendal, Lutterzand, de Kuiperberg en de talloze essen (onder meer de Reutumer Es en Ageler Es).

  Erve Deperman  is een prachtig gerestaureerde boerderij en een monumentaal erfgoed. Een sfeervolle, luxe accommodatie. De inrichting is een mix van nostalgie en hedendaags. Elke ruimte heeft een eigen kleur en stijl. Je slaapt in comfortabele boxspring bedden. Op de sfeervolle deel kunnen we  samen eten aan de familietafel. Een grote zithoek sluit aan op een ruim terras met prachtig uitzicht op het erfbos.

  Adres:

  Zoekeweg 18
  7667 SJ Reutum

  Routebeschrijving

  Per auto/parkeren:

  Reutum is bereikbaar vanuit het noorden via de N36, vanuit het zuidwesten via de A1/A35 en via de N18 vanuit het zuidoosten.

  De auto kan gratis geparkeerd worden bij Erve Deperman.

  Openbaar vervoer:
  Neem de trein naar Enschede en stap uit bij station Almelo

  Transfer van en naar het station is mogelijk. Wil je hier gebruik van maken dan kan je dit op het inschrijfformulier aangeven.

  Overnachting

  Erve Deperman beschikt over ruime boerderijkamers (5) voorzien van douche en toilet.
  Eén van deze kamers is eigenlijk een appartement. Middels een afscheiding  wordt er een nog steeds ruime, extra kamer gecreëerd.  Dit betekent automatisch dat wanneer je op een van deze kamers ligt de badkamer gedeeld moet worden.  Mocht dit echt een bezwaar voor je zijn dan kan je dat aangeven op het inschrijfformulier bij opmerkingen.

  Bovenstaande geldt ook voor de op het erf gelegen Hooischuur waar wij 3 kamers tot onze beschikking hebben. Deze zijn wat kleiner. 2 ervan delen een toilet en badkamer.

  Vervoer

  Wanneer er mensen met de trein komen dan is het handig om daar rond dezelfde tijd te arriveren. Dit i.v.m de transfer. Afstemming hierover volgt na de inschrijving.

  We kunnen de auto deze dagen eigenlijk gewoon laten staan. We verplaatsen ons te voet en op de fiets.
  Mocht je geen fiets meebrengen dan is deze te huren.
  Op het boekingsformulier kan je dit aangeven en dan staat er een fiets voor je klaar.

  programma

  Het programma van deze vakantie is optioneel.  Het staat je vrij om hier van af te wijken mocht je bijvoorbeeld zin hebben om een dag op de locatie te blijven en je eigen invulling aan de dag te geven. Niets moet alles mag!

  Het reisprogramma is in de meeste gevallen uitstekend uitvoerbaar, maar het weer kan ervoor zorgen dat we het soms moeten wijzigen.  We bekijken dan ook per dag of een activiteit door kan gaan of dat deze komt te vervallen dan wel verschoven wordt naar  een andere dag.

  STO garant

  Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

  Aanmelden voor deze reis

   Bedankt voor het invullen van het boekingsformulier! Een kopie van je antwoorden wordt direct gemaild naar het email adres dat je hebt opgegeven.
   Daarna ontvang je z.s.m. een bevestiging en nadere informatie over de reis.
   Mochten er nog vragen zijn dan hoor ik het graag.

   Op naar een hartverwarmende vakantie!

   Met vriendelijke groet,
   Carry van Lexmond

   Carry van Lexmond we Carry on hartverwarmende vakanties

   Heb je nog vragen?

   Je kan me dagelijks tussen 09.00 en 17.00 bereiken op 06-38006834