Zeeland

Even helemaal niets moeten en alles is al voor je geregeld. Hoe prettig is dat!
Heerlijk vakantie vieren met alles erop en eraan. Met de geruststellende gedachte dat er ook aandacht, begrip en zorg is voor jou en voor jouw rouw. In een veilige, warme omgeving waar je echt jezelf kan en mag zijn. Waar je niets hoeft uit te leggen omdat iedereen onmiddellijk weet wat je bedoelt. Laat je lekker verwennen en geniet met volle teugen van een welverdiende, ontspannende, hartverwarmende vakantie in Zeeland!

Beschrijving

Als je aan Zeeland denkt, dan denk je natuurlijk aan de zee en het strand. Aan de wind door je haren, de zon in je gezicht, de prachtige luchten, de weidsheid van het land en de geur van de zee. Lekker lopen door het zand van het brede oneindig lange strand terwijl je luistert naar het geluid van de rollende golven. Fietsen door de duinen en even afstappen om helemaal blij te worden van het geweldige uitzicht. Een hapje eten en iets drinken bij een gezellig strandtentje bij een schitterende zonsondergang. Je moed bij elkaar rapen en de koude zee induiken. Een ontmoeting met een strandjutter. Slenteren door de straten van gezellige dorpjes en stadjes vol historie. Rust, ruimte en de zee maken als vanzelf je hoofd leeg.

Data 2024

5 t/m 12 juli  VOL/ Interesse? Plaatsing op de wachtlijst is mogelijk. Neem contact op!

Programma

Dag 1

Om 17.30 ontmoeten we elkaar bij Hofstede de Moesbosch. Dat is een schitterend verbouwde boerenschuur in Koudekerke. Daar hebben we een aantal appartementen tot onze beschikking. Onder het genot van een hapje en drankje word je van harte welkom geheten. De appartementen liggen op 1 ½ km van het brede strand en dat wil je na deze eerste kennismaking vast nog wel  met eigen ogen bekijken. Even de heerlijk verfrissende zeelucht inademen en een mooie strandwandeling maken. Mocht je dat niet zien zitten dan is er natuurlijk een strandtent in de buurt. Daar kan je vanuit een luie stoel, onder het genot van een lekker drankje, heel relaxed van het uitzicht en alle eerste indrukken genieten.
Er wordt lekker voor je gekookt dus schuif gezellig aan.

De avonden kunnen naar eigen inzicht ingevuld worden. Diverse suggesties worden ter plekke gegeven. Zo kan je bijvoorbeeld op de fiets of al wandelend over het strand naar het nabijgelegen Vlissingen of Dishoek. Of ga een het lekkerste ijsje eten in Zoutelande waar je van een mooie zonsondergang kan genieten. Ach, er is zoveel te doen. Maar goed om te onthouden de rest van de week…….alles mag, niets moet.

Dag 2

Begin de dag lekker vroeg met een verfrissende strandwandeling of dut nog even verder op het strand. Daarna vertrekken we met de fiets  richting de hoofdstad van Zeeland.
Wist je dat Middelburg in de 17e eeuw na Amsterdam de belangrijkste VOC-stad van Nederland was? Ondanks het bombardement in 1940 zijn er nog veel gebouwen uit de Gouden eeuw bewaard gebleven. Middelburg ademt historie. Grote pakhuizen, imposante herenhuizen, kinderkopjes en kruip-door-sluip-door steegjes, de Lange Jan, de abdij, het stadhuis, grachten, de bolwerken. Je kan er trouwens ook prima winkelen, borrelen of eten.

Een perfecte plek voor een bijzondere wandeling, namelijk een fotowandeling. De stad bekijken en deze ondertussen mooi en net even anders vastleggen met je mobiele telefoon. Of zoals Karin den Boer van het Foto Atelier het zo mooi zegt; “Ik leer je om anders te kijken en deze ervaringen om te zetten naar een krachtig beeld”. Ik zou zeggen kom maar op met die tips.

Dag 3

Op de fiets om de kustroute van Dishoek naar Domburg te verkennen. Langs de duinen en door stukken bos naar Zoutelande richting Westkapelle. Vervolgens langs de vuurtoren naar Domburg. Natuur en dorpjes wisselen elkaar af en onderweg komen we langs verschillende strandopgangen naar kilometerslange stranden. We doen het lekker rustig aan en stoppen onderweg regelmatig. In Domburg aangekomen nemen we de tijd om deze leuke badplaats te ontdekken. De terugweg kan bijvoorbeeld gaan via Aagtekerke, Meliskerke, Biggekerke, Koudekerke. Dat zien we dan wel. Er zijn vele mogelijkheden.
Rozig, moe en voldaan komen we na een heerlijke dag in de buitenlucht weer aan in ons appartement.
Wanneer fietsen een probleem is, is het ook mogelijk om het programma met de auto te volgen.

Dag 4

Schip Ahoi, zin om te varen op het Veerse meer? Zetten we daarna voet aan wal in een van de mooiste, historische stadjes van Nederland, Veere. Niet voor niets een beschermd stadsgezicht.

Heerlijk slenteren door de steegjes van weleer.( 12e of 13e eeuw) Even binnen kijken in de Grote kerk. Daar zijn vaak tentoonstellingen en er is een installatie te zien, de zogenaamde Slinger van Foucault. Met deze slinger bewees de Franse natuurkundige Léon Foucault dat de aarde draait. Of ga op zoek naar de lekkerste oud-Hollandse snoepjes  in oma’s roze snoepwinkel. En wat te denken van het stadhuis met zijn mooie carillon, de schotste huizen aan de Kaai, de vele winkeltjes en de schitterende oude jachthaven. Voor ieder wat wils.
Daarna fietsen we tussen de weilanden door, in alle rust naar ‘huis’ terug.

Dag 5

Een dag voor eigen invulling.  Lekker relaxed en doen waar jij zin in hebt het is tenslotte wel vakantie!
Dus trek bijvoorbeeld die wandelschoenen maar aan vandaag. Je hebt ze niet voor niets meegenomen toch? Tijd voor een heerlijke wandeling. Misschien komen we Joop de strandjutter wel tegen. Al jaren struint hij hier het strand af. Altijd op zoek naar wat er die dag weer voor bijzonders is aangespoeld. Om daarna van zijn zoute vondsten bijzondere creaties te maken.

Dag 6

We ruilen Walcheren vandaag in voor Zeeuws Vlaanderen en maken met de ferry de oversteek van Vlissingen naar Breskens. Een 16 km lang fietspad  vlak langs de kust brengt je naar de badplaats Cadzand. Tussen het aangespoelde schelpengruis zou je hier zomaar een haaientand kunnen vinden. En ja, het goede nieuws is dat je die gewoon mag houden. En dan is er natuurlijk nog  het Zwin. Dat is een beschermd natuurgebied op de grens tussen Vlaanderen en Nederland. Het is de plek waar het zeewater bij elke vloed binnenstroomt. Slikken en schorren, bijzondere flora en fauna maakt het gebied tot een internationale  vluchthaven voor vele vogels.

Je kan er ook voor kiezen om de bus te pakken en het pittoreske, bruisende en levendige stadje Sluis te gaan bezoeken. Leuk om te combineren met het Bizarium. Dat is een verrassend rariteiten kabinet vol bizarre uitvindingen. Wat te denken van een vliegfiets, een wandelende duikboot of een haargroeihelm.

Dag 7

Een rondje Walcheren maar dan zonder wind en mét de geur van olie in plaats van de zilte zeelucht. We bezoeken Panorama Walcheren.
De 9 meest karakteristieke plekken van Walcheren worden hier weergegeven in megagrote indrukwekkende schilderijen van wel 3m hoog tot 40 m breed.  Ieder schilderij met z’n eigen sfeer en jaargetijde. Een team van vrijwilligers is nog altijd aan het schilderen. Je loopt je dan ook tussen de potten verf en kwasten te vergapen aan prachtige vergezichten. En je zal zien dat Zeeland meer is dan alleen strand en zee.

We maken vervolgens ons eigen rondje. Of zoals men hier zegt, we gaan voor een rondje Ritthem. Fietsend langs de Westerschelde is het alsof je de grote vrachtschepen die langsvaren aan kan raken. Neem een kijkje bij de Kazematten. Laat je informeren op Uncle Beach. Of luister op je gemak naar een gratis concert van het windorgel aan de boulevard van Vlissingen

Dag 8

Rond een uur of 10 worden we geacht het appartement te verlaten. We sluiten deze dagen af op het strand alvorens naar huis te vertrekken.

Prijs

€ 1220

Data 2024
5 t/m 12 juli

VOL/ Interesse? Neem contact op!

8 dagen € 1220

 •  8 daags verblijf Appartement Hofstede Moesbosch
 • 1 persoonskamer
 • 24/7 Reisleiding
 • 7x ontbijt
 • 4x avondmaaltijd
 • Indien wenselijk voor onderweg lunchpakketje
 • Koffie, thee, fruit, snacks, frisdrank
 • Entree Panorama Walcheren
 • Workshop fotograferen met je smartphone
 • Bezoek aan de werkplaats van Joop de strandjutter
 • Boottocht Veere
 • Bootovertocht Vlissingen – Breskens, retour
 • Bed-bad en keukenlinnen
 • Toeristenbelasting
 • Fietsverhuur
 • Evt entree overige musea
 • Overige maaltijden/lunch
 • Alcoholische dranken
 • Transfer;  wanneer je met de trein komt word je met de auto van het station in Vlissingen gehaald. Hier wordt en kleine vergoeding voor gevraagd alsmede voor eventuele vervoerskosten ter plekke .
 • Reserveringskosten €15
 • STO garantieregeling €12,- per boeking
 • Annuleringsverzekering
 • Elektrische fiets € 25 per dag

Aanmelden voor deze reis

  Ik ga mee met de vakantie naar Zeeland op de volgende datum
  5 t/m 12 juli

  In geval van nood graag contact opnemen met

  Bedankt voor het invullen van het boekingsformulier! Een kopie van je antwoorden wordt direct gemaild naar het email adres dat je hebt opgegeven.
  Daarna ontvang je z.s.m. een bevestiging en nadere informatie over de reis.
  Mochten er nog vragen zijn dan hoor ik het graag.

  Op naar een hartverwarmende vakantie!

  5 t/m 12 juli

  8 dagen

  4 - 8

  € 1220

  We verblijven deze week in Hofstede Moesbosch aan de rand van Koudekerke op Walcheren. De schitterende  appartementen zijn splinternieuw, sfeervol en van alle gemakken voorzien. Het is alsof je midden in de natuur staat. Iedereen heeft de beschikking over een eigen kamer. Badkamers worden gedeeld. De maaltijden worden verzorgd en gezamenlijk genuttigd in één van de appartementen. Bij mooi weer lekker buiten op het ruime terras.

  Een verblijf  op een unieke  plek. Werkelijk een  oase van rust met bos, weilanden en strand om je heen.  Vlakbij Vlissingen, Middelburg, Veere en Domburg.

  Adres:

  Hofstede Moesbosch
  Galgeweg 3,
  4371 RG Koudekerke

  De auto kan geparkeerd worden bij het appartement.

  Openbaar vervoer:
  Neem de trein naar Vlissingen
  Transfer van en naar het station is mogelijk. Evenals  het vervoer tijdens  de vakantiedagen.
  Hier wordt wel een kleine extra vergoeding voor gerekend.
  Wil je hier gebruik van maken geef dit dan aan op het aanmeldingsformulier.

  Het programma

  Het programma van deze vakantie is optioneel.  Het staat je vrij om hier van af te wijken mocht je bijvoorbeeld zin hebben om een dag op de locatie te blijven of je eigen invulling aan de dag te geven. Of bijvoorbeeld wanneer je wel naar Veere wilt maar geen zin hebt in een boottocht. Voel je ter plekke vooral vrij om aan te geven dat je daar behoefte aan hebt. Niets moet, alles mag!

  Het weer of onvoorziene omstandigheden kunnen ervoor zorgen dat we soms wat moeten wijzigen. We bekijken dan ook per dag of een activiteit door kan gaan of dat deze komt te vervallen dan wel verschoven wordt naar  een andere dag.

  Fietsen

  Lukt het niet om een fiets mee te brengen dan is deze te huren.  Geef op het aanmeldingsformulier aan of je een fiets wilt huren dan wordt dit voor je geregeld.

  We kunnen de auto deze dagen eigenlijk gewoon laten staan. We verplaatsen ons voornamelijk te voet en op de fiets. Het zijn geen lange afstanden (max 40). De fietstocht en wandelingen kan je zo lang of kort maken als je wilt. Is fietsen of wandelen een probleem voor je dan is er een auto die je naar de plek van bestemming kan brengen.

  Transfer

  Wanneer je met het openbaar vervoer komt word je in Vlissingen van het station gehaald en met de auto naar Dishoek gebracht. Afstemming hierover volgt na de boeking.

  STO garant

  Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

  Aanmelden voor deze reis

   Ik ga mee met de vakantie naar Zeeland op de volgende datum
   5 t/m 12 juli

   In geval van nood graag contact opnemen met

   Bedankt voor het invullen van het boekingsformulier! Een kopie van je antwoorden wordt direct gemaild naar het email adres dat je hebt opgegeven.
   Daarna ontvang je z.s.m. een bevestiging en nadere informatie over de reis.
   Mochten er nog vragen zijn dan hoor ik het graag.

   Op naar een hartverwarmende vakantie!

   Carry van Lexmond we Carry on hartverwarmende vakanties

   Heb je nog vragen?

   Je kan me dagelijks tussen 09.00 en 17.00 bereiken op 06-38006834