Italië

Beschrijving

Voordat de lange, donkere dagen aanbreken nog lekker even genieten van de zon en het echte ‘La vita è bella’-gevoel.

Het is een mooie avond op een terras in Panicale, een prachtig, goed bewaard gebleven, middeleeuws dorpje. Je geniet van de buffel mozzarella met basilicum, gegrilde aubergine, een kruidige pasta en een heerlijk glas wijn. Je laat al het moois wat je vandaag gezien hebt nog even op je inwerken en wordt blij van de gastvrijheid en van de vriendelijke mensen om je heen. Schilderachtige stadjes, schitterende natuur, lekker eten, heuvels vol wijn- en olijfgaarden en steden vol geschiedenis.

Benvenuto in Umbrië, het groene hart van Italië!

Programma

 23/9/2019

We ontmoeten elkaar op het vliegveld in Rome. Daar vertrekken we met de auto naar Panicale. We komen in de loop van de middag aan en hebben alle tijd om ons te installeren, wat uit te rusten of al wandelend het landgoed Tenuta di Caiolo te verkennen. Tijdens een heerlijk Italiaans diner kunnen we ’s avonds uitgebreid kennis maken met elkaar en proosten op een paar mooie, gezellige, hartverwarmende dagen.

24/9

Vandaag gaan we naar Civita di Bagnoregio en Orvieto

De eerste aanblik van Civita di Bagnoregio is er één die je niet snel vergeten gaat. Gelegen bovenop de top van een turfstenen rots is het dorp alleen te bereiken via een voetgangersbrug. Het is even een klim naar boven, maar eenmaal overgestoken beland je in een pittoreske omgeving met mooie panoramische uitzichten. Dit dorpje wordt ook wel de ‘stervende stad’ of  “la città che muore” genoemd omdat het ieder jaar opnieuw een beetje afbrokkelt.

Op naar de Etruskische vestingstad Orvieto! Een bijzonder sfeervolle stad met als absoluut hoogtepunt de Duomo di Orvieto, een indrukwekkende kathedraal. Net als vele andere gebouwen is deze kathedraal gebouwd met stenen die zijn gehakt uit het onderliggende rotsplateau, waardoor in de loop van eeuwen een onderaards netwerk is ontstaan van grotten en tunnels.
Orvieto biedt veel mooie hoekjes, betoverende doorkijkjes en fotogenieke details. Zo vind je er schitterende binnenplaatsen, uithangborden, rijen brievenbussen en kunstig uitgewerkte deurkloppers.

25/9

Na de drukke dag van gisteren blijven we vandaag dichtbij huis en is er tijd voor eigen invulling. Een bezoekje aan Panicale in de ochtend bijvoorbeeld. ’s Middags staat er een kookles van een Italiaanse “mama”op het programma. We gaan een traditioneel familiegerecht maken.

26/9

Als we dan toch in Italië zijn en in de buurt van Rome dan gaan we daar natuurlijk naar toe!
Meer dan 50% van het centrum van Rome bestaat tegenwoordig uit voetgangersgebied dat uitsluitend voor het bestemmingsverkeer toegankelijk is en …. ook voor de fiets! Daardoor worden de markante straten en pleinen van de binnenstad gemakkelijk bereikbaar en ontsluit zich een unieke binnenstad vol historie en archeologische schatten, die je op de fiets zonder al teveel inspanningen kunt bewonderen. Dus vroeg op, stap in de trein naar Rome en geniet van deze unieke belevenis!
Wil je de stad liever op eigen gelegenheid en al wandelend bekijken. Dan kan dat uiteraard ook.

27/9

We hebben het al in de verte zien liggen, het Trasimeno meer. Of je nu gaat voor een boottocht, een mooie wandeling langs het meer of kiest voor een ligstoel met je voeten in het water, het kan allemaal. Je kan het ook wat hogerop zoeken en Castiglione del lago gaan bekijken. Hier worden bijna al je zintuigen geprikkeld door de vele delicatessenwinkels. Maar de belangrijkste blikvanger is het 5-hoekige fort Castello del Leone. Deze middeleeuwse burcht dateert uit de 13e eeuw en heeft in de loop van de tijd nogal wat aanvallen doorstaan. Wanneer je het fort bezoekt levert dit je de mooiste uitzichten op het meer op.

28/9

Assisi is een van de bekendste stadjes van Umbrië en is een ode aan de geweldige Italiaanse architectuur en stijl. Al sinds de 13e eeuw trekken pelgrims naar Assisi, in de voetsporen van de heiligen Franciscus en Clara van Assisi. De Basilica di San Francesco is zonder twijfel één van de mooiste basilieken van Italië. Assisi bestaat uit een wirwar van kleine met bloembakken opgefleurde straatjes. Een prachtig stadje om in rond te dwalen.

Tijd voor een lekkere lunch of een  heerlijk kopje koffie met een echte Baci uit Perugia. Een kusje van chocolade.

Perugia is een stad van kunst en cultuur, waar de hippe jonge studentenstad versmelt met zijn eeuwenoude verleden! De middeleeuwse stad, met zijn smalle wegen die door het historisch centrum kronkelen, is in de afgelopen eeuwen nauwelijks veranderd en bezit een uitzonderlijke charme. Met de indrukwekkende bogen, verborgen nissen met allerhande heiligen, met steile trappen en nauwe straten die steeds  doorkijkjes bieden, waan je je in de Middeleeuwen.

29/9

We worden nu al dagen omringd door wijngaarden. Het wordt tijd om er zelf eens één te gaan bezoeken. Lekker dichtbij ook. We krijgen een rondleiding op een wijngaard in de buurt, gevolgd door een proeverij. De rest van de dag is voor eigen invulling.

30/9

Vroeg uit de veren om op tijd op het vliegveld in Rome te zijn. Tijd voor de terugreis.

Data

23/9 t/m 30/9 2019

Wat kost het?

v.a €940

Inbegrepen

7 nachten Verblijf Agriturismo la Fonte

7x Ontbijt

1x BBQ

1x Italiaans diner

2x Maaltijd

Transfer van en naar het vliegveld

Vervoer ter plekke

Nederlandstalige reisleiding

Kookles

Excursie wijngaard en wijnproeverij

Rome op de (elektrische) fiets met gids

Bed-bad en keukenlinnen

Wifi

Toegang tot het zwembad

Niet inbegrepen

Vliegticket

Evt. entree musea

Retour trein  Chiusi – Rome

Lunch

2 x uit eten s’avonds

STO garantieregeling €12,- per boeking

Reis- en annuleringsverzekering

Bij te boeken

+ zangles van Carin Verhoeven;

Carin is zowel in Nederland als ook in Italië een veelgevraagde jazz zangeres  Ze trad o.a op bij Amersfoort jazz, Koninginnedagfestivals en won zelfs een talentenjacht in Italië! Ook Rita Reijs was onder de indruk van haar. “Ik ben aangenaam verrast door je heldere en zuivere stem. Je beschikt over een prettig en warm stemgeluid met een perfecte timing. Je bent gezegend met talent en muzikaliteit”.

Pak je kans zou ik zeggen!

Privé les € 25 per uur

Groepsles € 15 per uur

+ Paardrijden € 30 pp per uur, afhankelijk van les of excursie

Aanmelden voor deze reis

In geval van nood graag contact opnemen met

Bedankt voor het invullen van het boekingsformulier. Je ontvangt z.s.m. een bevestiging en nadere informatie over de reis. Mochten er nog vragen zijn dan hoor ik het graag.
Op naar een hartverwarmende vakantie!

Met vriendelijke groet,

Carry van Lexmond

Een kopie van je antwoorden wordt gemaild naar het adres dat je het opgegeven.

23 t/m 30 september

8 dagen

4-8 deelnemers

Vanaf €940

Accommodatie

We verblijven deze week bij Agriturismo la Fonte  op het landgoed “Tenuta di Caiolo”, vlakbij het stadje Panicale.

Er staan 3 rustieke vakantiehuizen tot onze beschikking. Dit zijn typische oude Italiaanse boerderijen. Ze zijn gerestaureerd met respect voor het karakter en de sfeer van het verleden en worden omgeven door een  weelderige natuur. Waar je ook kijkt vind je prachtige uitzichten op de door ons omringende heuvels. Rust, stilte, ruimte, een ideale plek om te ontspannen, een mooi boek te lezen,te wandelen en te luisteren naar het fluiten van de vele vogels die het gebied rijk is.

Palazzo heeft 4 slaapkamers en 4 badkamers. Parterre en Cajolo hebben ieder 2 slaapkamers en een gedeelde badkamer.

Er is een zwembad met jacuzzi, een proefcentrum  met een terras met uitzicht op het zwembad. Dit is ook de plek waar gebruik gemaakt kan worden van Wifi.

Bereikbaarheid

Agriturismo La Fonte ligt op het landgoed “Tenuta di Caiolo”, ten zuiden van het stadje Panicale (2 km)

Vliegen op Rome Fiumicino of Rome Ciampino kan vanaf Schiphol , Eindhoven, Rotterdam.

Vanaf het moment dat je aankomt op het vliegveld in Rome is al het vervoer door “we Carry on” geregeld. De reistijd vanaf de luchthavens van Rome bedraagt met de auto circa 1,5 uur.

Kijk bij het tabblad bijzonderheden voor meer informatie m.b.t de vluchten.

Uiteraard is het ook mogelijk om op eigen gelegenheid naar de locatie te komen. Geef dit dan wel duidelijk aan bij je aanmelding voor deze vakantie.

Bijzonderheden

Vliegtickets

Bij “we Carry on” boek je de vlucht en de vakantie apart (tenzij anders aangegeven). Zo kun je altijd profiteren van tijdelijke vluchtaanbiedingen of ervoor kiezen vanaf een andere luchthaven dan Schiphol te vertrekken.

Deze vakantie gaat door wanneer er een minimum aantal deelnemers van 4 is. Dit zal aan je doorgegeven worden.  Pas daarna  kunnen er vliegtickets geboekt gaan worden! Ik kan je daarbij helpen maar je kan dit ook zelf doen. Aan deze service zijn geen kosten verbonden.

Transfer

Het is handig om rond dezelfde tijd op de vluchthaven te arriveren. Dit i.v.m de transfer. Afstemming hierover volgt na de inschrijving en nadat bekend is of de reis naar Italië doorgaat.

Reisprogramma

Het programma

Het programma van deze vakantie is optioneel.  Het staat je vrij om hier van af te wijken mocht je bijvoorbeeld zin hebben om een dag op de locatie te blijven en je eigen invulling aan de dag te geven. Niets moet alles mag!

Het weer kan ervoor zorgen dat we soms wat moeten wijzigen. We bekijken dan ook per dag of een activiteit door kan gaan of dat deze komt te vervallen dan wel verschoven wordt naar  een andere dag.

Aanmelden voor deze reis

In geval van nood graag contact opnemen met

Bedankt voor het invullen van het boekingsformulier. Je ontvangt z.s.m. een bevestiging en nadere informatie over de reis. Mochten er nog vragen zijn dan hoor ik het graag.
Op naar een hartverwarmende vakantie!

Met vriendelijke groet,

Carry van Lexmond

Een kopie van je antwoorden wordt gemaild naar het adres dat je het opgegeven.

Heb je nog vragen?

Je kan me dagelijks tussen 09.00 en 17.00 bereiken op 06-38006834