we Carry on

Waarom een vakantie met gelijkgestemden goed voor je is?
Afstand nemen, herkenning, delen, warmte werkt helend. Rouwen en weer leren genieten van het leven kan!

Je herkent dit vast wel………

De wereld draait door maar voor jou staat de tijd stil. Alles is veranderd, jij bent veranderd. Je hebt te maken gehad met een ingrijpend verlies en daarbij ook allerlei zekerheden en een deel van je zelf verloren. Het kost veel tijd en energie om de draad op te kunnen pakken en jezelf weer terug te vinden. Rouw en verdriet verweven in je leven vraagt om veel veerkracht en gaat met vallen en opstaan.

Nou moet het maar eens klaar zijn.

Vrienden, familie, kinderen en collega’s, ze leven allemaal op hun eigen manier met je mee. Ze proberen de juiste dingen te zeggen en te doen. Tegelijkertijd vinden ze het lastig om je verdriet te zien. Daarnaast hebben ze hun eigen leven. Jouw verlies raakt steeds meer op de achtergrond en er wordt weinig meer over gepraat. Je bent er voor je kinderen, je houd je groot en wilt een ander niet tot last zijn. Soms vraag je jezelf af of je het allemaal wel goed doet en hoe je dit gaat overleven. Misschien zeg je wel tegen jezelf dat het nu maar eens klaar moet zijn. Maar dat is het niet.

Aandacht voor verdriet

Het leven gaat door en jij gaat door maar er is nou eenmaal verdriet in je leven. Het is belangrijk en geeft verlichting om er ruimte en aandacht aan te kunnen en mogen geven. Ook wanneer het al wat langer geleden is.

Even uit je vertrouwde omgeving stappen helpt om alles op een rijtje te zetten en écht tijd vrij te maken voor jezelf . Het laat je tegelijkertijd voelen en ervaren dat je kan ontspannen en dat er nog heel veel is om van te genieten! Daarnaast zorgt het voor nieuwe energie, word je veerkracht vergroot en brengt het je verder in je rouwproces.
Daarvoor hoef je niet ‘uitgerouwd’ te zijn. Plezier hebben, genieten en rouw kunnen heel goed samengaan. Dat kan, dat mag!

Download de folder:
W3Schools

Vakantie

Misschien heeft een heerlijk vooruitzicht van een vakantie of minibreak bij jou plaats gemaakt voor er als een berg tegenop zien? Wil je wel maar vind je het spannend en heb je geen zin om dit te organiseren? Je wilt niet alleen op vakantie maar voelt je verloren bij een standaard groepsreis? Zit je niet te wachten op een date tijdens een singlereis en wil je liever niet nog een keer een beroep doen op familie en vrienden? Dan is een hartverwarmende vakantie met we Carry on wellicht iets voor jou.

Geen taboe

Bij  ‘we Carry on’ boek je een korte vakantie in groepsverband waarbij iedereen een herkenbaar verhaal heeft. Geen taboe voelen en weten dat de ander je zonder woorden begrijpt  zorgt hierbij echt voor een wezenlijk verschil. En hoewel dat voor de één gemakkelijker is dan voor de ander merkt iedereen eigenlijk dat ze dit als heel prettig ervaren en gemist hebben. Want wanneer en met wie heb je het er nog over terwijl je dat af en toe toch graag zou willen, al is het maar even?

Genieten en leven

Daarnaast is het heerlijk om in een laagdrempelige, warme, veilige omgeving te zijn waar alles al voor je geregeld is en er alles aan gedaan wordt om jou eens flink in de watten te leggen.
Een plek waar het ok is om even niet ok te zijn, waar aandacht en zorg is voor jou en je rouw. En een plek waar je tegelijkertijd vooral ook kan ontspannen, lachen, genieten, LEVEN.

Owning our story and loving ourself through that process is the bravest thing that we’ll ever do

– Brené Brown