we Carry on

Je herkent het vast wel.

De wereld draait door maar voor jou staat de tijd stil. Alles is veranderd, jij bent veranderd. Je hebt te maken gehad met een ingrijpend verlies en daarbij ook allerlei zekerheden en een deel van je zelf verloren.  Het kost veel tijd en energie om de draad op te kunnen pakken en jezelf weer terug te vinden. Dat gaat met vallen en opstaan.

Vrienden en familie, collega’s  leven met je mee, proberen de juiste dingen te zeggen en te doen.  Tegelijkertijd vinden ze het lastig  om je verdriet te zien, hebben ze hun eigen leven, raakt  jouw verlies steeds meer op de achtergrond en wordt er weinig meer over gepraat. Je houd je groot en wilt een ander niet tot last zijn. Maar het stilzwijgen, opkroppen of weg stoppen doet je geen goed. Het leven gaat door, jij gaat door maar er is nou eenmaal verdriet in je leven. Het geeft verlichting om er ruimte en aandacht aan te kunnen en mogen geven. Ook wanneer het al wat langer geleden is.

Een groot voordeel van het  boeken van een korte vakantie  bij we Carry on is dat  het een reis in groepsverband betreft waarbij iedereen  een herkenbaar  verhaal heeft. Geen taboe voelen en weten dat de ander je zonder woorden begrijpt  zorgt voor een wezenlijk verschil.
Of je nu bijvoorbeeld weduwe of mantelzorger bent, iedereen is ervaringsdeskundige.

Het is fijn om in een ongedwongen omgeving te zijn waar het ok is om even niet ok te zijn.  Waar aandacht en zorg is voor jou . Waar je even stil kan staan en waar je tegelijkertijd  kan lachen en genieten. Een warme deken om je heen.

Owning our story and loving ourself through that process is the bravest thing that we’ll ever do

– Brené Brown