Wellness weekend

Een Wellness weekend vol ontspanning en tijd voor jezelf.
Ben jij daar ook zo aan toe?
Je hebt het verdiend en het is je zo gegund!

Beschrijving

Rouwen kost heel veel energie. Het is daarom dus belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Dat is dan ook precies wat je in dit weekend gaat doen!
Even helemaal niets moeten, onthaasten, ontspannen en je lekker laten verwennen op één van de mooiste plekjes in Nederland……..Twente.

Yoga, wandelen, gezonde maaltijden, een heerlijke lichaamsmassage van een uur, een dagdeel onbeperkt toegang tot onder andere een sauna, stoomcabine, waterbedden.
En dat alles met een aantal gelijkgestemden die zonder woorden precies weten wat rouw en verlies met je doet.

Een mooie mix van tijd voor jezelf, op een hartverwarmende plek, midden tussen de weilanden.
Even weg van de dingen van alledag.
Relax, wandel, ontmoet, yoga, Wellness en geniet.
Het zal je goed doen.

Datum

 • 8 t/m 10 november

Programma Wellness weekend

Dag 1

We ontmoeten elkaar rond 17.00 bij Erve Deperman waar een hapje en een drankje voor je klaar staat. Een mooi moment om kennis met elkaar te maken. Nadat iedereen zich heeft  geïnstalleerd  in één van de prachtige, comfortabele kamers, is er tijd voor wat eigen invulling. Ondertussen wordt er een lekkere warme maaltijd  voor je klaar gemaakt.

Dag 2

Dit gaat een heerlijk relaxte dag met veel ontspanning worden. Want Wellness, Wellness en nog eens Wellness.
Je start met een fijne yogasessie. Deze wordt gegeven door Bertine Grefkens van Dru Yoga Malden.
Dru Yoga geeft vitaliteit, balans en ontspanning en is daarmee goed voor je mentale rust en emotionele balans.
Je hoeft er niet echt lenig of een geoefende yogabeoefenaar voor te zijn.

Hierna ga je naar schoonheidssalon de Kroesweffer in Vasse. Nog een voorbeeld van een geweldig mooi verbouwde boerderij. “Verwennen is ons vak, kleinschalig en persoonlijke aandacht onze kracht” aldus eigenaresse Mieke. Hierom ben je voor Wellness én Beauty dan dus op de juiste plek en in zeer goede handen.
Vervolgens kan er na een lichte lunch gebruik gemaakt gaan worden de diverse Wellness faciliteiten waaronder een stoom – en infraroodcabine, de sauna, waterbedden en een jacuzzi buiten. Deze heeft een prachtig uitzicht op de tuin en over de omringende weilanden.
Gedurende de middag krijg je een ontspannende lichaamsmassage van een uur. Mocht je daarnaast nog een extra gezichtsbehandeling willen dan kan deze bijgeboekt worden.
Badkleding is eventueel toegestaan. Tijdens deze middag zijn wij de enige aanwezige gasten.

Rozig, ontspannen en met een weldadig zachte huid keer je terug naar Erve Deperman. Waar je in alle rust lekker kan nagenieten.

Dag 3

Wakker worden in stilte. Je draait je nog lekker even om. Met op de achtergrond wat geloei van de koeien die in de stal staan, bekijk je liggend vanuit je comfortabele bed de kamer nog even goed. Want ja die is prachtig. Het ontbijt staat al klaar in de sfeervolle deel. Je kan heerlijk aanschuiven.

Pak je yogamatje maar weer tevoorschijn, of leen er een van ons. Want er staat je nog een yogasessie te wachten.
Wanneer daarna de kamers zijn leeggeruimd staat er nog een wandeling op het programma. Vanaf de watermolen van Bels loop je met elkaar door het schitterende Dal van de Mosbeek. Een natuurgebied waar veel valt te zien en beleven. Eventueel is er hierna nog gelegenheid om het gezellige kunststadje Ootmarsum te bezoeken.
Waarna we rond 4 uur afscheid nemen van elkaar. Om met hernieuwde energie en mooie nieuwe herinneringen weer naar huis. terug te keren.

Prijs

€495

 • 8 t/m 10 november

€ 495

 • Verblijf in de schitterend gerestaureerde Twentse boerderij  Erve Deperman
 • 2 overnachtingen in een zeer stijlvolle, luxe, comfortabele eigen kamer
 • 2 yogasessies o.l.v Bertine Grefkens van Dru Yoga Malden
 • Een ontspannende lichaamsmassage (60 min) bij Wellness en Beautyboerderij de Kroesweffer
 • 1 dagdeel onbeperkt wellness gebruik bij wellness en beautyboerderij de Kroesweffer (o.a. sauna, stoomcabine, waterbedden)
 • 2x ontbijt
 • 2x lichte lunch
 • 2 x avondmaaltijd
 • Koffie, thee, fruit, frisdrank, snacks op de locatie.
 • 24/7 reisleiding
 • Bed-bad en keukenlinnen
 • Transfer van en naar het station Almelo (indien je met het openbaar vervoer komt)
 • Alcoholische dranken
 • Eventueel overig restaurant/terrasbezoek
 • Reserveringskosten €15
 • STO garantieregeling €12,- per boeking
 • Een extra gezichtsbehandeling bij de Kroesweffer van 60 minuten (€65). Dit is aan te geven op het boekingsformulier.

Dru Yoga

Dru Yoga is een van de populairste vormen van yoga in Nederland. Het geeft vitaliteit, balans en ontspanning en is goed voor je mentale rust en emotionele balans.

Het is een vloeiende vorm van bewegen waarbij een reeks van asana’s (lichaamshoudingen) als een flow in elkaar over lopen. Je volgt de bewegingsflow die wordt ondersteund door de ademstroom.

Dru Yoga series zijn heel toegankelijk voor zowel de beginnende als gevorderde yogabeoefenaar om (energie)blokkades op te heffen.

Dru Yoga wordt ook wel een zachtere en vloeiendere vorm van de Yoga vorm genoemd. Je leert te luisteren naar je lichaam.

Voor deze soort Yoga hoef je echt niet lenig te zijn. Het belangrijkste is dat je leert te luisteren naar jezelf. Door deze acceptatie zul je merken dat je nog beter de uitwerking van de oefening gaat voelen.

Benodigdheden: yogamatje, makkelijk zittende kleding, waterflesje.

De Kroesweffer

Zaterdagmiddag 9 november
12.00 – 17.00
Badkleding is toegestaan.

Saunafaciliteiten:

Infrarood

Infraroodstraling heeft een enorme dieptewerking. Door deze diepe werking heeft het gebruik van deze sauna een positief effect op spierpijnen en reumatische aandoeningen.

Stoomcabine

De stoomcabine heeft een temperatuur van 40 graden. Dit is een heerlijk aangename temperatuur en daardoor is de stoomcabine is ook heel geschikt voor beginnende saunagebruikers.

Sauna

De sauna heeft een temperatuur van ongeveer 85 graden. Het is een droge lucht die ervoor zorgt dat je gaat transpireren, zodat je lichaam op die manier alle afvalstoffen zal afvoeren.

Waterbeddenruimte

Dit is een ruimte waar je heerlijk kan relaxen, de bedden zijn verwarmd.

Vervoer

Per auto naar de Kroesweffer.

Adresgegevens:
Denekamperweg 114
7661 RL Vasse

Aanmelden voor dit wellness weekend

  Ik ga mee met het wellness weekend op de volgende datum
  8 t/m 10 november

  Bedankt voor het invullen van het boekingsformulier! Een kopie van je antwoorden wordt direct gemaild naar het email adres dat je hebt opgegeven.
  Daarna ontvang je z.s.m. een bevestiging en nadere informatie over de reis.
  Mochten er nog vragen zijn dan hoor ik het graag.

  Op naar een hartverwarmend Wellness weekend in Twente!

  3 dagen

  8 t/m 10 november

  6-8 deelnemers

  € 495

  Minimaal 6 deelnemers, maximaal 8 deelnemers

  Erve Deperman ligt in Reutum, vlakbij Ootmarsum. Reutum is een zogenaamd ‘flankesdorp’  in het fraaie coulissenlandschap van Twente, met prachtige natuurgebieden als het Springendal, Lutterzand, de Kuiperberg en de talloze essen (onder meer de Reutumer Es en Ageler Es).

  Erve Deperman  is een prachtig gerestaureerde boerderij en een monumentaal erfgoed. Een sfeervolle, luxe accommodatie. De inrichting is een mix van nostalgie en hedendaags. Elke ruimte heeft een eigen kleur en stijl. Je slaapt in comfortabele boxspring bedden. Op de sfeervolle deel kunnen we  samen eten aan de familietafel. Een grote zithoek sluit aan op een ruim terras met prachtig uitzicht op het erfbos.

  Adres:

  Erve Deperman
  Zoekeweg 18
  7667 SJ Reutum

  Routebeschrijving

  Per auto/parkeren:

  Reutum is bereikbaar vanuit het noorden via de N36, vanuit het zuidwesten via de A1/A35 en via de N18 vanuit het zuidoosten.
  De auto kan gratis geparkeerd worden bij Erve Deperman.

  Openbaar vervoer:
  Neem de trein naar Enschede en stap uit bij station Almelo
  Transfer van en naar het station is mogelijk. Wil je hier gebruik van maken dan kan je dit op het inschrijfformulier aangeven.

  Overnachting

  Erve Deperman beschikt over ruime boerderijkamers (5) voorzien van douche en toilet.
  Eén van deze kamers is eigenlijk een appartement. Middels een afscheiding  wordt er een nog steeds ruime, extra kamer gecreëerd.  Dit betekent automatisch dat wanneer je op een van deze kamers ligt de badkamer gedeeld moet worden. Mocht dit écht een bezwaar voor je zijn dan kan je dat aangeven op het inschrijfformulier bij opmerkingen.

  Bovenstaande geldt ook voor de op het erf gelegen Hooischuur waar wij 3 kamers tot onze beschikking hebben. Deze zijn wat kleiner. Twee ervan delen een toilet en badkamer.

  Vervoer

  Wanneer er mensen met de trein komen dan is het handig om daar rond dezelfde tijd te arriveren. Dit i.v.m de transfer. Afstemming hierover volgt na de inschrijving.

  Programma

  Het programma van deze vakantie is optioneel.  Het staat je vrij om hier van af te wijken mocht je bijvoorbeeld zin hebben om een dag op de locatie te blijven en je eigen invulling aan de dag te geven. Niets moet alles mag!

  STO garant

  Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kan de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

  Aanmelden voor dit wellness weekend

   Ik ga mee met het wellness weekend op de volgende datum
   8 t/m 10 november

   Bedankt voor het invullen van het boekingsformulier! Een kopie van je antwoorden wordt direct gemaild naar het email adres dat je hebt opgegeven.
   Daarna ontvang je z.s.m. een bevestiging en nadere informatie over de reis.
   Mochten er nog vragen zijn dan hoor ik het graag.

   Op naar een hartverwarmend Wellness weekend in Twente!

   Carry van Lexmond we Carry on hartverwarmende vakanties

   Heb je nog vragen?

   Je kan me dagelijks tussen 09.00 en 17.00 bereiken op 06-38006834