Kerst

Beschrijving

Lekker een paar dagen weg met kerst!
Even helemaal niets moeten en de kerstdagen niet alleen vieren maar samen met lotgenoten die begrijpen dat dit lastige dagen zijn wanneer je met verlies en rouw te maken hebt gekregen. Een plek waar naast gezelligheid en plezier ook aandacht is voor jou en voor je gemis.
Overdag de prachtige omgeving verkennen en ‘s avonds aanschuiven bij een heerlijk kerstdiner. Dwalen door de straatjes van het pittoreske kunststadje Ootmarsum dat is omgetoverd in kerstsfeer. Daarna thuiskomen in een luxe, schitterend, gerestaureerde boerderij en kijken of je geluid kan krijgen uit de midwinterhoorn.

Laat je heerlijk ontzorgen en verwennen in de rustgevende omgeving van Twente voor een paar fijne, hartverwarmende dagen.
Je bent van harte welkom!

Programma

23 dec 2021

Om 14.00 staat er een heerlijke high tea op je te wachten bij de sfeervolle boerderij van Erve Deperman in hartje Twente. Na deze eerste kennismaking kan iedereen zich installeren in één van de prachtige boerderijkamers waarna we al wandelend de omgeving gaan verkennen. Eenmaal terug op de locatie is er tijd voor eigen invulling en wordt er ondertussen een lekkere warme maaltijd klaar gemaakt.

24 dec

Wind door je haren en lekker fietsen. Daar leent Twente zich prima voor. Dwalen door de bossen en het glooiende, weidse coulissenlandschap met sjieke landgoederen, oude watermolens, schilderachtige dorpjes, antieke boerderijen, Mariakapelletjes en kabbelende beekjes. Pak je fiets en laat je verrassen tijdens deze ontdekkingstocht. Twente, je moet het zelf zien en ervaren!

Kerstavond
Naast gezelligheid ook een mooi moment om samen bij onze dierbaren stil te staan.

25 dec| 1e kerstdag

Na het kerstontbijt vandaag maar eens kijken waar je zin in hebt. Een dag om te relaxen, een goed gesprek, een wandeling, een boek lezen, een spelletje of toch nog een stukje fietsen. Want niets moet, en alles mag.

’s Middags bereiden we het kerstdiner voor waar we ’s avonds lekker met elkaar van gaan genieten.

26 dec| 2e kerstdag

Na een laatste ontbijt maken we ons klaar voor vertrek……….uit de kamers. Maar er staat ons nog een geweldige dag in Ootmarsum en omgeving te wachten. Dus trek je wandelschoenen aan voor een echte kerstwandeling. Deze wandeltocht voert je door de omgeving van Ootmarsum waarbij langs de route midwinterhoornblazers staan opgesteld. Onderweg wordt warme chocolademelk of Glühwein geserveerd.

Midwinterhoorn blazen is een eeuwenoude traditie in Twente. Wist je dat het geluid van de midwinterhoorn ‘’n oaln roop” wordt genoemd? De midwinterhoorn wordt gebruikt in de donkere decembermaanden als roep om het licht en langere dagen.
Ook zo benieuwd of jij er geluid uit kan krijgen? Leuk om een keer te proberen!

Na afloop van de wandeling bezoeken we de gezellige binnenstad van Ootmarsum.
Slenter door de pittoreske straatjes met haar gezellige cafés en restaurants.  Maak een stadswandeling, bezoek het openluchtmuseum waar een kerstspel te zien zal zijn of loop binnen bij de diverse galerieën, exposities en winkels die vandaag geopend zijn.
Rond een uur of 4 nemen we afscheid van elkaar.

Prijs

€ 490

2021
23 t/m 26 december

€490

 • 3 x overnachting in luxe eigen kamer
 • reisleiding
 • 3 x ontbijt
 • 2x avondmaaltijd
 • 1x kerstdiner
 • High tea bij aankomst
 • koffie, thee, fruit, snacks, drankjes
 • bed-bad en keukenlinnen
 • kosten wandeling 2e kerstdag
 • toeristenbelasting
 • Fietsverhuur ( wanneer je deze niet zelf mee neemt.)
 • Lunch
 • Entree musea
 • Alcoholische dranken
 • Kleine bijdrage transfer (wanneer je niet komt met eigen vervoer)
 • Annuleringsverzekering
 • STO garantieregeling €12,- per boeking

Elektrische fiets € 20 per dag

De fiets is in ieder geval 1 dag nodig.

Aanmelden voor deze reis

  In geval van nood graag contact opnemen met

  Bedankt voor het invullen van het boekingsformulier! Een kopie van je antwoorden wordt direct gemaild naar het email adres dat je het opgegeven.
  Daarna ontvang je z.s.m. een bevestiging en nadere informatie over de reis.
  Mochten er nog vragen zijn dan hoor ik het graag.

  Op naar een hartverwarmende vakantie!

  Carry van Lexmond

  23 t/m 26 december 2021

  4 dagen

  4-8 deelnemers

  € 490

  Erve Deperman ligt in Reutum, vlakbij Ootmarsum.
  Het is een prachtig gerestaureerde boerderij en een monumentaal erfgoed. Een sfeervolle, luxe accommodatie.
  De inrichting is een mix van nostalgie en hedendaags en elke ruimte heeft een eigen kleur en stijl. Je slaapt in comfortabele boxspring bedden (90×210) en elke kamer heeft een zitje, een keukenblok, tv, waterkoker, een föhn en een ruime douche met toilet
  Op de sfeervolle deel kunnen we samen eten aan de familietafel. Een grote zithoek sluit aan op een ruim terras met prachtig uitzicht op het erfbos.

  Adres:
  Zoekeweg 18
  7667 SJ Reutum

  Per auto/parkeren:
  Reutum is bereikbaar vanuit het noorden via de N36, vanuit het zuidwesten via de A1/A35 en via de N18 vanuit het zuidoosten.
  De auto kan geparkeerd worden bij Erve Deperman.

  Openbaar vervoer:
  Neem de trein naar Enschede en stap uit bij station Almelo
  Transfer van en naar het station is mogelijk. Evenals  het vervoer tijdens  de vakantiedagen.
  Hier wordt wel een extra vergoeding voor gerekend.
  Wil je hier gebruik van maken dan kan je dit op het inschrijfformulier aangeven.

  Programma

  Het programma zoals het op de site beschreven staat is optioneel.  Het staat je vrij om hier van af te wijken mocht je bijvoorbeeld zin hebben om een dag op de locatie te blijven en je eigen invulling aan de dag te geven.

  Het programma is in de meeste gevallen uitstekend uitvoerbaar, maar het weer kan ervoor zorgen dat we het soms moeten wijzigen. We bekijken dan ook per dag of een activiteit door kan gaan of dat deze komt te vervallen dan wel verschoven wordt naar  een andere dag.

  Accommodatie

  Erve Deperman beschikt over luxe, ruime slaapkamers.  Twee ervan beschikken over een vide waarop geslapen kan worden. Ook kan er van 1 kamer(appartement) middels een afscheiding  een nog steeds ruime, extra kamer gecreëerd worden. Dit betekent dan automatisch dat wanneer je op een van deze kamers ligt de badkamer gedeeld moet worden.  Mocht dit echt een bezwaar voor je zijn dan kan je dat aangeven op het aanmeldingsformulier.

  STO garant

  Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

  Aanmelden voor deze reis

   In geval van nood graag contact opnemen met

   Bedankt voor het invullen van het boekingsformulier! Een kopie van je antwoorden wordt direct gemaild naar het email adres dat je het opgegeven.
   Daarna ontvang je z.s.m. een bevestiging en nadere informatie over de reis.
   Mochten er nog vragen zijn dan hoor ik het graag.

   Op naar een hartverwarmende vakantie!

   Carry van Lexmond

   Carry van Lexmond we Carry on hartverwarmende vakanties

   Heb je nog vragen?

   Je kan me dagelijks tussen 09.00 en 17.00 bereiken op 06-38006834