Kerst

Beschrijving

Kerstdagen zijn vaak lastig wanneer je met verlies te maken hebt gekregen. Want het zijn juist deze gezellige, donkere dagen die oproepen tot herinnering. Dat maakt het gemis nog meer voelbaar. Dan is het prettig om mensen om je  heen te hebben die jouw situatie kennen, dit herkennen en begrijpen. Een plek waar naast gezelligheid ook aandacht is voor jou en voor je gemis.

Helaas is het niet voor iedereen even vanzelfsprekend om deze mensen in zijn of haar omgeving te hebben. Of misschien wil je er gewoon even helemaal uit. Dan kan een korte vakantie met we Carry on een uitkomst voor je zijn.
Laat je heerlijk ontzorgen en verwennen in de prachtige, rustgevende omgeving van Twente. En schuif gezellig aan bij een lekker kerstdiner.

Samen deze moeilijke kerstdagen veranderen in fijne feestdagen. Daar gaan we voor!

Programma

23 dec 2019

Rond 13.30  word je verwacht bij de schitterend gerestaureerde boerderij, Erve Deperman. Er staat een heerlijke high tea op je te wachten. Een mooi moment om kennis met elkaar te maken. Nadat iedereen zich heeft geïnstalleerd in één van de prachtige kamers gaan we al wandelend de omgeving verkennen. Eenmaal terug op de locatie is er tijd voor eigen invulling en wordt er ondertussen een lekkere warme maaltijd klaar gemaakt.

24 dec

Wind door je haren en lekker fietsen. Daar leent Twente zich prima voor. Dwalen door de bossen en het mooie, glooiende, weidse coulissenlandschap met sjieke landgoederen, oude watermolens, schilderachtige dorpjes, antieke boerderijen, Mariakapelletjes en kabbelende beekjes. Er is veel te zien. We maken een fietstocht van ongeveer 40 km.

Kerstavond, een avond die veel herinnering oproept.
Naast gezelligheid ook een mooi moment om samen op een speciale manier bij onze dierbaren stil te staan.

25 dec| 1e kerstdag

Na het kerstontbijt vandaag maar eens kijken waar je zin in hebt. Een dag om te relaxen, een goed gesprek, een wandeling, een boek lezen, een spelletje of toch nog een stukje fietsen. Want niets moet, en alles mag.

’s Middags bereiden we met elkaar het kerstdiner voor waar we ’s avonds lekker met elkaar van gaan genieten.

26 dec| 2e kerstdag

Na een laatste ontbijt maken we ons klaar voor vertrek……….uit de kamers. Maar er staat ons nog een mooie dag in Ootmarsum en omgeving te wachten. Dus trek je wandelschoenen aan voor een echte kerstwandeling. Deze wandeltocht voert je door de omgeving van Ootmarsum waarbij langs de route midwinterhoornblazers staan opgesteld. Onderweg wordt warme chocolademelk of Glühwein geserveerd. Afstand 5 of 10 km.

Midwinterhoorn blazen is een eeuwenoude traditie in Twente. Wist je dat het geluid van de midwinterhoorn ‘’n oaln roop” wordt genoemd? De midwinterhoorn wordt gebruikt in de donkere decembermaanden als roep om het licht en langere dagen.
Ook zo benieuwd of jij er geluid uit kan krijgen? Leuk om een keer te proberen!

Na afloop van de wandeling bezoeken we de sfeervolle en gezellige binnenstad van Ootmarsum waar de winkels en galerieën geopend zijn.

Data

23/12- t/m 26/12 2019

Wat kost het?

€490

Inbegrepen

 • 3 x overnachting in luxe eigen kamer
 • reisleiding
 • 3 x ontbijt
 • 2x avondmaaltijd
 • 1x kerstdiner
 • High tea bij aankomst
 • koffie, thee, fruit, snacks, drankjes
 • bed-bad en keukenlinnen
 • kosten wandeling 2e kerstdag
 • toeristenbelasting

Niet inbegrepen

 • Fietsverhuur ( wanneer je deze niet zelf mee neemt.)
 • Lunch
 • Entree musea
 • Alcoholische dranken
 • Kleine bijdrage transfer (wanneer je niet komt met eigen vervoer)
 • Annuleringsverzekering
 • STO garantieregeling €12,- per boeking

Bij te boeken

Elektrische fiets € 20 per dag

De fiets is in ieder geval 1 dag nodig.

Aanmelden voor deze reis

In geval van nood graag contact opnemen met

Bedankt voor het invullen van het boekingsformulier. Je ontvangt z.s.m. een bevestiging en nadere informatie over de reis. Mochten er nog vragen zijn dan hoor ik het graag.
Op naar een hartverwarmende vakantie!

Met vriendelijke groet,

Carry van Lexmond

Een kopie van je antwoorden wordt gemaild naar het adres dat je het opgegeven.

23 t/m 26 december

4 dagen

4-8 deelnemers

€ 490

Accommodatie

Erve Deperman ligt in Reutum, vlakbij Ootmarsum.
Het is een prachtig gerestaureerde boerderij en een monumentaal erfgoed. Een sfeervolle, luxe accommodatie.
De inrichting is een mix van nostalgie en hedendaags en elke ruimte heeft een eigen kleur en stijl. Je slaapt in comfortabele boxspring bedden (90×210) en elke kamer heeft een zitje, een keukenblok, tv, waterkoker, een föhn en een ruime douche met toilet
Op de sfeervolle deel kunnen we samen eten aan de familietafel. Een grote zithoek sluit aan op een ruim terras met prachtig uitzicht op het erfbos.

Bereikbaarheid

Adres:
Zoekeweg 18
7667 SJ Reutum

Per auto/parkeren:
Reutum is bereikbaar vanuit het noorden via de N36, vanuit het zuidwesten via de A1/A35 en via de N18 vanuit het zuidoosten.
De auto kan geparkeerd worden bij Erve Deperman.

Openbaar vervoer:
Neem de trein naar Enschede en stap uit bij station Almelo
Transfer van en naar het station is mogelijk. Evenals  het vervoer tijdens  de vakantiedagen.
Hier wordt wel een extra vergoeding voor gerekend.
Wil je hier gebruik van maken dan kan je dit op het inschrijfformulier aangeven.

Bijzonderheden

Programma
Het programma zoals het op de site beschreven staat is optioneel.  Het staat je vrij om hier van af te wijken mocht je bijvoorbeeld zin hebben om een dag op de locatie te blijven en je eigen invulling aan de dag te geven.

Het programma is in de meeste gevallen uitstekend uitvoerbaar, maar het weer kan ervoor zorgen dat we het soms moeten wijzigen. We bekijken dan ook per dag of een activiteit door kan gaan of dat deze komt te vervallen dan wel verschoven wordt naar  een andere dag.

Accommodatie
Erve Deperman beschikt over luxe, ruime slaapkamers.  Twee ervan beschikken over een vide waarop geslapen kan worden. Ook kan er van 1 kamer(appartement) middels een afscheiding  een nog steeds ruime, extra kamer gecreëerd worden. Dit betekent dan automatisch dat wanneer je op een van deze kamers ligt de badkamer gedeeld moet worden.  Mocht dit echt een bezwaar voor je zijn dan kan je dat aangeven op het aanmeldingsformulier.

Aanmelden voor deze reis

In geval van nood graag contact opnemen met

Bedankt voor het invullen van het boekingsformulier. Je ontvangt z.s.m. een bevestiging en nadere informatie over de reis. Mochten er nog vragen zijn dan hoor ik het graag.
Op naar een hartverwarmende vakantie!

Met vriendelijke groet,

Carry van Lexmond

Een kopie van je antwoorden wordt gemaild naar het adres dat je het opgegeven.

Heb je nog vragen?

Je kan me dagelijks tussen 09.00 en 17.00 bereiken op 06-38006834