Rotterdam in perspectief, een fotowandeling en meer

Rotterdam in perspectief, een fotowandeling en meer

Rotterdam, ooit volledig plat gebombardeerd en vervolgens herrezen uit de as. En zie de stad nu……. hoog, hoger hoogst.
Het is een prachtige mix van oud en nieuw. Met een afwisseling van modern strakke en sierlijk krullende architectuur. Samen met de haven maakt het Rotterdam een stad met een geheel eigen karakter. Bovendien voorzien van een unieke, schitterende skyline zoals je nergens in Nederland ziet.

Dit Manhattan aan de Maas zal vandaag onze thuishaven zijn.
Van Station Kapsalon(Centraal Station) naar het Blaakse bos (kubuswoningen) van de Koopboog (Markthal) naar de Zwaan (Erasmusbrug).
We nemen je mee op een net even anders dan anders foto – en wandelavontuur door Roffa (stoer) zoals de stad ook wel genoemd wordt hier op straat.

Workshop fotograferen met je smartphone

Voor het maken van mooie foto’s heb je niet persé een geavanceerd fototoestel nodig. Jouw smartphone kan er ook wat van. En het mooie is, die is klein en heb je altijd bij je. Tijdens een fotowandeling onder leiding van Karin den Boer ontdek je de talloze mogelijkheden voor het maken van foto’s met jouw smartphone. Bovendien leert ze je anders te kijken en keuzes te maken. Want dat is waar fotografie mee begint.

Alvorens in de praktijk aan de slag te gaan zal Karin je eerst wat vertellen over de instellingen en functies van de camera op de smartphone. Termen als kadering, compositie, de gulden snede, en raster komen o.a. voorbij. Ook laat ze zien welke verrassende effecten je kan creëren wanneer je gaat ‘spelen’ met licht en schaduw, weerspiegelingen in het water of deuren en ramen. Of hoe je een foto nog interessanter, spannender maakt door voor een ander perspectief te kiezen, een ander standpunt in te nemen.

Fotowandeling

Na deze uitleg met een kopje koffie en wat lekkers ga je één en ander natuurlijk uit proberen. En daar leent Rotterdam zich perfect voor.
De fotowandeling gaat van het Schouwburgplein richting het depot van Boijmans van Beuningen in het museum park ( 2 km). Ondertussen kan je vragen stellen en krijg je wanneer je dat wilt, feedback op de door jou gemaakte foto’s.

Ballentent

Zeg je Rotterdam, zeg je …..Ballentent. Ja, dat is zo logisch als wat voor de rasechte Rotterdammer.
Deze ouderwetse bruine havenkroeg is dé internationale ontmoetingsplaats voor zakenmensen, zeelieden en havenwerkers. Specialiteit? De gehaktbal natuurlijk!
We nemen dus een kijkje en wellicht een hapje in de Ballentent. Ook wel bekend staand als de buik van Rotterdam.

Hoe Rotterdams wil je het hebben?

Een onbekend pareltje nabij de Euromast  is Park Schoonoord. Met jouw net aangeleerde skills ga je hier vast een aantal schitterende foto’s produceren.

Na de lunch gaat de ontdekkingstocht verder. Al lopend richting de Veerhaven nemen we de watertaxi om naar de Kop van Zuid over te steken.
Daar, aan de Wilhelminakade stapten velen voorzien van plunjezak of koffer aan boord om hun geluk in Amerika te beproeven. Nadat in 1971 de  Nieuw Amsterdam II voor de laatste keer uitvaart naar New York, raakt het gebied in verval.  Inmiddels is het oude directiegebouw van de Holland Amerika lijn omgetoverd tot het bekende Hotel New York. En is de  Kop van Zuid één van de trekpleisters van de stad geworden. We gaan kijken wat er allemaal voor moois te zien valt.

Met de watertaxi varen we vervolgens naar de Boompjes. Om vandaar richting de oude haven, de kubuswoningen en de Markthal te lopen.

Tot slot

Na een drankje en een plankje in Dudok, wandelen we terug naar Rotterdam Centraal. En genieten onderweg na van een heerlijk dagje Rotterdam.

Programma 

10.30 Ontvangst bij het sfeervolle Bertmans met koffie, thee en wat lekkers.
10.45 Instructie Fotograferen met je smartphone door Karin den Boer
11.30 Fotowandeling. Fotograferen in de Praktijk
13.00 Lunch
14.00 Laat je verrassen tijdens een ontdekkingstocht in de Maasstad
17.00 (Ongeveer)Afsluiting met een drankje en een plankje

Als je een foto interessant wilt laten lijken, is alles wat nodig is een verandering van perspectief

Robert Capa

12 oktober

Aanvang 10.30
Einde rond 17.00

€110

  • 1x koffie/thee met wat lekkers
  • Fotoworkshop/ Fotowandeling ( 2 1/2 uur) Fotoatelier Karin den Boer
  • 2x watertaxi
  • Begeleiding gedurende de hele dag
  • Aangeklede borrel (+ 1 drankje)

Lunch

Aanmelden voor deze dagtrip


    12 oktober

    1 dag

    4-8 Deelnemers

    € 110

    10.30

    Bertmans

    Karel Doormanstraat 292

    3012 GP Rotterdam

    Zie Google Maps

    Openbaar vervoer
    De trein, tram, metro of bus is het meest praktische vervoermiddel naar Rotterdam CS.
    Bertmans ligt vlakbij het Centraal Station van Rotterdam en is vandaar lopend te bereiken.


    Per auto/parkeren
    Liever met de auto? Er is parkeergelegenheid bij de garage Schouwburgplein 2, Weenatunnel 50. Het uurtarief is 5,- per uur en het dagtarief is 25,- (klik hier voor meer informatie)
    Bertmans ligt vlakbij het Schouwburgplein.

    Bertmans

    Karel Doormanstraat 292

    3012 GP Rotterdam

    Zie Google Maps

    Voor deze dag is een gemiddelde conditie vereist en dien je goed ter been te zijn. Ondanks dat de watertaxi in het programma zit, lopen we met elkaar een behoorlijk stuk door Rotterdam.

    STO garant

    Dit aanbod valt niet onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

    Aanmelden voor deze dagtrip


      Carry van Lexmond we Carry on hartverwarmende vakanties

      Heb je nog vragen?

      Je kan me dagelijks tussen 09.00 en 17.00 bereiken op 06-38006834